Wienerschnitzlar dubbelpaneras alltid för att bli riktigt saftiga. Kalvköttet kan ersättas med fläskschnitzlar om butiken inte är så välsorterad. Använd gärna ekologiskt ströbröd och andra råvaror när du gör den här rätten.
800 g wienerschnitzel [800 g är ungefär 4 stycken]
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
salt
peppar
smör, till stekning
olja, till stekning
Sås
1 gul lök
smör
1 dl öl
2 dl kalvfond
1 msk kaprisspad
salt
peppar
8 små ansjovisfiléer, till servering
1 dl kapris, till servering
1 citron, till servering
2 knippen persilja, till servering
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Skala och skär potatisarna i tärningar och stek dem med smör i en stekpanna. Lägg sedan upp potatisen i en form och ställ in i ugnen så att den steks klart under tiden köttet och såsen tillagas.
Banka köttet tunt (gärna mellan plastpåsar) och vispa upp ägget. Måtta upp mjölet i en skål, häll ägget i en annan och ströbrödet i en tredje.
Vänd alla köttbitar i varje skål - först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet. Stek sedan köttet i ganska mycket fett - gärna smör och olja blandat.
Såsen kan puttra vid sidan om. Skala och hacka löken fint och fräs den i smör. Tillsätt ölen, kalvfonden och eventuellt lite vatten. Krydda med spad från kapris, salt och peppar.
Lägg på kapris på ansjovisfiléerna och rulla ihop dem. Servera schnitzlarna med den stekta potatisen, en skiva citron, persilja och kaprisansjovisen. Servera gärna råstekt potatis till.