Jorärtskockssoppa

Jorärtskockssoppa
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Jorärtskockssoppa

8 ingredienser

20 min i tryckkokning

Jordärtskockssoppa som lagas i tryckkokare. Jordärtskocka innehåller inulin som både ger lätt sötma och stimulerar till en hälsosam tarmflora. /Anna Skipper

Ingredienser

portioner
  • 500 g jordärtskocka
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1-2 dl grädde (ekologisk. eller sojagrädde. går att utesluta - tillsätt då motsvarande mängd buljong istället)
  • salt
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Skala och tärna jordärtskockor.jordärtskockor (jordärtskockor mörknar lätt- lägg dem i iskallt vatten när du har skalat dem).
  2. Finhacka schalottenlök.
  3. Lägg i smör i tryckkokaren och fräs löken försiktigt utan att den får färg.
  4. Tillsätt skockorna. Tillsätt buljong och vinet.
  5. Sätt på locket och koka upp. Låt koka i 10 minuter på högt tryck.
  6. Tag av tryckkokaren från plattan och släpp ut ångan.
  7. Ta av locket och mixa till önskad konsistens.
  8. Tillätt grädden och mixa tills soppan blir skummig. Salta och peppra efter smak.