Värm ugnen till 170 grader varmluft. Mixa nötterna och blanda alla ingredienserna i en bunke. Nyp ihop med fingertopparna till smulor.
Strö ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 10-12 minuter, smulorna ska få en gyllenbrun färg.
Klä en avlång form ca 10 x 30 cm kanterna måste vara raka! med bakplåtspapper, lägg smulor så att de täcker botten.
Bavaroise
Lägg lika delar is och kallt vatten i en rostfri bunke och ställ åt sidan.
Smält chokladen. Lägg gelatinet i blöt i en skål med kallt vatten. Vispa grädden tills den formar lätta toppar när du lyfter upp vispen och ställ åt sidan.
Väg upp mjölken och hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp. Vispa äggulorna och resten av sockret i en bunke. Häll ner mjölken och vispa ihop ordentligt. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm till 83 grader under konstant omrörning. Sila blandningen i en bunke.
Krama ur gelatinbladet och lägg i den varma blandningen och rör om tills det har smält. Rör ner den smälta chokladen. Kyl ner krämen till 35 grader i vattenbadet. Vänd ner den lättvispade grädden.
Fyll formen med jordnötsfraset men fyll inte upp till kanten, lämna ca 0,5 cm. Fyll upp resten av krämen i en silikonform med halvrundlar. Ställ in i frysen.
Jordgubbsgelé
Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Blanda ner jordgubbarna och raspen och saften från 1 lime. Värm på låg värme tills jordgubbarna mjuknar. Mixa slarvigt sönder jordgubbarna
Blanda sockret med pektinet. Häll ner de i omgångar i krämen medan du vispar. Låt krämen koka upp och koka i ca 2 min under konstant omrörning med visp. Krama ur gelatinet och lägg det i krämen och rör om tills det har smält.
Häll på toppen av bavoraisen, ställ in i frysen och låt stelna. Ta ut från frysen och skär upp i lagom portionsbitar. Dekorera med jordgubbar och nymalen svartpeppar.