Basilika- och kokospannacotta

POPULÄRT
Basilika- och kokospannacotta
Foto: TV4

Basilika- och kokospannacotta

Av: Ewa - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

30 m + tid i kyl

Pannacotta på kokosgrädde med smak av basilika och citron, serverad med limemarinerade bär. Syrligt och sött i en härligt kombination!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 5 dl kokosgrädde
  • 1 dl gelésocker, multi
  • 1 dl basilika, finhackad
  • 0,5 tsk basilikaessens
  • 1 tsk citron, zest
  • 1 msk citron, saft
  • 0,5 tsk vaniljpulver (ekologiskt)

Marinerade bär

  • 1-2 dl bär (t ex blåbär, jordgubbar, hallon)
  • 1 msk limefrukt, zest
  • 2 limefrukter, saften
  • 1 citron, saften
  • 1-3 msk honung (eller vit sirap)

Garnering

  • jordgubbar
  • maräng
  • crème fraîche

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser till pannacottan och koka under omrörning i 30 sekunder. Häll upp i portionsglas och låt stelna i kyl.
  2. Blanda ingredienserna till de marinerade bären. Toppa pannacottan med bären och garnera med en färsk jordgubbe, marängerna och en klick crème fraiche.