Éclair med citronfyllning

Éclair med citronfyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Éclair med citronfyllning

8 ingredienser

Gör det enkelt för dig och köp färdig petit choux mix. Fyll med härlig citronkräm och pudra med florsocker vid servering.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp mix till petit choux

Fyllning:

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Citronkräm:

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 citroner, rivet skal och saft
  • 100 g smör, rumsvarmt

Gör så här

  1. Blanda och grädda petit choux-degen efter anvisningarna på förpackningen. Beräkna 2-3 stycken per person.
  2. Citronkräm: Blanda ägg, socker, skal och saft från citronen i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen tjocknar och första bubblan syns.
  3. Lyft kastrullen från värmen och vispa i smöret lite i taget. Låt krämen kallna.
  4. Vispa grädde och tillsätt strösocker och vaniljsocker under vispning.
  5. Fyll éclairen med citronkräm och vispad grädde. Pudra med florsocker.