Gör det enkelt för dig och köp färdig petit choux mix. Fyll med härlig citronkräm och pudra med florsocker vid servering.
Ingredienser
1 förp mix till petit choux
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Citronkräm:
3 ägg
2 dl strösocker
2 citroner, rivet skal och saft
100 g smör, rumsvarmt
Gör så här
Blanda och grädda petit choux-degen efter anvisningarna på förpackningen. Beräkna 2-3 stycken per person.
Citronkräm: Blanda ägg, socker, skal och saft från citronen i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen tjocknar och första bubblan syns.
Lyft kastrullen från värmen och vispa i smöret lite i taget. Låt krämen kallna.
Vispa grädde och tillsätt strösocker och vaniljsocker under vispning.
Fyll éclairen med citronkräm och vispad grädde. Pudra med florsocker.