Allt på en plåt! Saftig fläskfärslimpa som lagas tillsammans med rotsaker i ugn. Serveras med snabb senapskräm. Svensk husmanskost inspirerad av engelsk mat.
1 kg blandade rotfrukter (morot, potatis, rotselleri, palsternacka)
1 gul lök, klyftad
Senapskräm
2 dl crème fraîche
0,5 dl skånsk senap
1 tsk dijonsenap
1 msk honung
salt
svartpeppar
Till servering
saltgurka
Gör så här
Värm ugnen till 250 grader.
Blanda ströbröd och mjölk/grädde i en skål och låt svälla i ca 5 minuter. Tillsätt färsen, en finhackad eller riven gul lök, finhackad vitlök, riven muskot, dragon, salt, peppar, kalvfond och ägg och
arbeta samman till en smet. Forma smeten till en limpa och lägg ner i en ugnsfast form.
Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem och klyftad lök runt köttfärslimpan, ringla lite olivolja över och krydda med salt och svartpeppar.
Ställ in formen i mitten av ugnen, sänk ugnsvärmen till 175 grader och stek köttfärslimpan i ca 30 minuter eller tills köttfärslimpan har en innertemperatur på ca 68-70 grader (kontrollera med en kökstermometer) och rotfrukterna är mjuka.
Rör under tiden samman crème fraiche, senap och honung till en kräm och smaka av med salt och peppar.