Fläskfilé i gräddig chilisås

Fläskfilé i gräddig chilisås 2024
Foto: Köket.se

Fläskfilé i gräddig chilisås

Från: Köket

14 ingredienser

40 min

Fläskfilé i en sås av creme fraiche, chilisås, vitlök, rosépeppar och persilja. Enkelt och riktigt gott!

Ingredienser

portioner
  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 600 g fläskfilé
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk chilisås
  • 2 tsk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 msk rosépeppar, grovt stött i mortel
  • persilja, hackad
  • sallad

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Skala och finhacka lök.
  3. Skiva fläskfilén och bryn hastigt i smör. Salta och peppra. Ta ur köttet ur pannan och fräs löken utan att den tar färg. Pressa ner vitlöken och låt stekas med någon minut.
  4. Häll över creme fraiche, grädde, chilisås och soja. Låt puttra några minuter.
  5. Lägg ner köttet igen och tillsätt rosépeppar i såsen. Låt allt puttra ca 5 minuter eller tills köttet är klart. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja.
  6. Servera med pressad potatis och sallad.