5-6 dl hönsbuljong (byt gärna ut 1 dl buljong mot vitt vin)
salt
svartpeppar
olja, att steka i
Toppa med
1 litet knippe bladpersilja
1,5 dl syltlök
2 dl cornichons, grovhackade
parmesanost, riven
Till servering
bröd
Gör så här
Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla lök och vitlök. Fräs kycklingen i olja tills den har fått fin färg och är nästan klar, salta och peppra. Tillsätt lök, vitlök och örter och låt fräsa med.
Slå på ev vitt vin om du använder det, annars bara hönsbuljong, linser och senap. Låt sjuda ca 10 minuter under lock, rör om då och då under tiden.
Hacka under tiden cornichoner och persilja. Smaka av den färdiga grytan med salt och peppar. Toppa med persilja, syltlök, cornichoner och riven parmesan. Servera med ett gott bröd, t ex levain.