Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
GI Pizza
Foto: Fredrik Sandin Carlson
GI Pizza
20
Spara
Av:
GI Viktkoll
20
ingredienser
En nyttigare pizza med fyllning av kyckling och härlig ost.
Kyckling
Svensk/nordisk mat
Vardagsmiddag
Så väljer du rätt kyckling i butik
Ingredienser
GI Viktkolls tomatsås:
1 förp krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 krm malen svartpeppar
salt
vitpeppar
1 klyfta vitlök
Deg:
3 dl vatten
0,5 förp jäst
2 tsk salt
3 dl dinkelmjöl, siktat
3 dl fullkornsmjöl, av dinkel
2 krm torkad oregano (eller basilika)
Fyllning:
150 g kycklingfile, i bitar
Tomatssås
mozzarellaost, riven
parmesanost, riven
kycklingfilé
chilifrukt
pinjenötter
rucolasallad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Gör degen: Blanda samman mjöl och salt.
Måtta upp hälften av det ljumma vattnet i en bunke och smula i jästen. Rör om tills jästen har löst sig och tillsätt därefter resten av vattnet.
Blanda ner mjölet, lite i taget.
Arbeta kraftigt och länge, 5 minuter i maskin eller 10 för hand, till en slät och ganska lös deg.
Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa i 30 minuter.
Värm ugnen till 250-275°.
Laga tomatsåsen genom att hälla tomatkrosset i en kastrull och koka upp. Krydda den med tomatpuré, salt och svartpeppar.
Låt tomatsåsen sjuda på svag värme i cirka 20 minuter. Pressa då ner vitlöken och rör om.
Förbered fyllningen: Ansa och skiva kycklingen, skär chilien i små bitar, tomaterna, och riv osten.
Knåda degen lätt. Kavla ut den direkt på papper till en stor pizza eller till 4 portionspizzor och lägg på en bakplåt.
Bre på tomatsås och lägg på tomatskivorna. Strö över osten, kyckling, chili och pinjenötter.
Grädda i mitten av ugnen i 7-10 minuter. Pizzan ska börja "bubbla" och få vacker färg.
Strö över rucula och eventuellt över torkad oregano före servering.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut