Grillad majs med manchego

koket.se
Grillad majs med manchego
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Grillad majs med manchego

9 ingredienser

20 m

Att grilla färsk majs är bland det godaste som finns. Testa gärna Leilas topping med riven manchego, paprikapulver och chiliflakes.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 färska majskolvar
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn
  • 1 bit manchegoost
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • smör

Gör så här

  1. Dra av blasten från majsen och gnid in majskolvarna med olivolja, salt och peppar.
  2. Grilla majskolvarna ganska hårt tills de fått en jämn färg.
  3. Gör kryddblandningen under tiden. Blanda paprikapulver, flingsalt och chiliflakes.
  4. Gnid in de heta majskolvarna med lite smör.
  5. Riv över manchego så att den smälter och strö över chiliblandningen.