Grönsaks- och halloumibiffar

Markiz Talhaoui

Grönsaks- och halloumibiffar

14 ingredienser

30 min

Kryddiga och väldigt lättlagade grönsaksbiffar med halloumi. 

Servera gärna biffarna i kikärtsdosa.

Ingredienser

portioner
  • 1-2 zucchini [ca 200 g]
  • 1 morot [ca 150 g]
  • 200 g halloumiost
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 tsk ingefära
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 krm chilipulver
  • 2 msk färsk mynta, hackad

Till servering

  • Kikärtsdosa
  • Kokosraita
  • avokado, skivad
  • chutney
  • rödlök, skivad
  • örter (som koriander och mynta)

Gör så här

  1. Riv zucchini, skalad morot och halloumi grovt på ett rivjärn.
  2. Lägg rivet i en skål och tillsätt kryddor och mynta. Rör om så att allt blandas.
  3. Hetta upp en torr stekpanna (med non-stickbeläggning) på medelvärme.
  4. Forma biffar med händerna genom att pressa ihop ingredienserna hårt mellan handflatorna och låta överflödig vätska rinna ut från grönsakerna.
  5. Placera biffarna i den varma pannan och stek på båda sidorna tills osten smält och binder ihop grönsakerna. De ska bli gyllenbruna.
  6. Servera i kikärtsdosa med en klick raita, chutney, skivad avokado, färska örter och skivad rödlök.