Hetta upp 2 msk olivolja och 1 msk smör i en panna tills smöret tystnar. Salta generöst runt hela din rumstempererade fläskfilé och stek den gyllene på alla sidor. Lägg över den i en ugnsfast form, peppra generöst över hela och stek i ugnen på 120 grader tills innertemperaturen når 65 grader. Låt den sedan vila i ca 15 min.
I samma panna där du stekte köttet steker du nu romansalladen i halvor med snittytan nedåt. Stek på medelhög temperatur tills ytan fått fin färg. Arrangera salladen vackert på ett fat.
Tärna eller riv brödet i mindre bitar, hetta upp 2 msk olivolja och 2 msk smör i en panna och stek brödbitarna långsamt tills de är krispiga och gyllene. Salta försiktigt och låt rinna av på hushållspapper.
Igen i samma panna, torka ur fettet, lägg i alla ingredienserna till dressingen och rör om på låg värme tills osten smält och dressingen gått ihop. Ta av från värmen.
Skär upp fläskfilén i tunnare skivor och lägg dem vackert intill salladen på fatet. Ringla över dressingen, toppa med krispiga krutonger och äpplet skuret i mindre klyftor. Hyvla till sist över rejält med parmesanflak och dra ett varv med pepparkvarnen.