Ställ glassen i rumstemperatur i ca 10 minuter, eller tills glassen går att forma. Använd en form med bakplåtspapper i botten och på sidorna eller en bricka som går in i frysen. Stryk ut glassen i formen med baksidan av en matsked. Stryk så jämnt det går till en rektangel med ungefär samma mått som chokladdegen sen kavlas ut i. Låt stå i frysen i 2 timmar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Sikta ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke. Vispa smör, socker och salt ljust och
fluffigt i en annan bunke. Tillsätt äggulan tillsammans med de torra ingredienserna. Arbeta ihop till en jämn deg.
Dela degen i två lika stora delar, plasta in dem och låt dem vila i kylen i minst 30 minuter.
Ta ut en degbit ur kylen och kavla ut den till en rektangel, cirka 30 x 15 cm. Skär rektangeln i rutor, cirka 10 x 5 cm stora kakor, och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra degbiten och nagga sedan kakorna med gaffel.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–16 minuter, ta ut och låt dem svalna helt.
Skär glassrektangeln i 10 x 5 cm stora bitar. Lägg bitarna mellan två kakor vardera, slå in i papper och låt ligga i frysen tills det är dags att servera.