Inlagda senapsfrön

Inlagda senapsfrön
Foto: Per Erik Berglund
Gert Klötzke porträtt
Niclas Wahlström porträtt
Gert Klötzke porträtt
Niclas Wahlström porträtt

Inlagda senapsfrön

Av: Gert Klötzke, Niclas Wahlström

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

30 m + tid i kyl

Här beskriver Gert Klötzke hur du i några enkla steg lägger in senapsfrön.

Receptet är hämtat ur boken "Det vilda smörgåsbordet"
Det vilda smörgåsbordet - omslag

Receptet är hämtat ur boken "Det vilda smörgåsbordet"

Läs mer

Ingredienser

portioner dl
  • vatten (till kokning)
  • 100 g gula senapsfrön
  • 2,5 dl äppelcidervinäger
  • 2,5 dl vatten
  • 250 g strösocker
  • 3 g salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i senapsfröna och koka i 1 minut, häll sedan av vattnet i en finmaskig sil.
  2. Koka upp nytt vatten och koka sedan senapsfröna ytterligare en gång. Upprepa så att det totalt blir 4 gånger.
  3. Lägg senapsfröna i en väl rengjord glasburk.
  4. Häll vinäger, 2,5 dl vatten, socker och salt i kastrullen, koka upp. När lagen kokar och sockret har lösts upp så häll den heta lagen över senapsfröna och skruva på locket. Låt svalna.
  5. Låt fröna stå i kylen ett par dagar så att senapsfröna får mogna.