Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Krydd- och chokladkakor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Krydd- och chokladkakor
4
Spara
Av:
Johan Sörberg
9
ingredienser
23 min
Lättbakade småkakor som doftar jul!
Bakverk
Fest
Julbaka
Julmat
Svensk/nordisk mat
Vardagsmiddag
Ingredienser
250 g smör, rumsvarmt
25 g mörk sirap
300 g vetemjöl
2 g bakpulver
50 g mörk choklad
Kryddsocker:
100 g rörsocker
18 g stjärnanis
1 msk kardemumma
1 msk fänkål, hel
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 180 grader.
Mixa ingredienserna till kryddsockret i en liten kryddkvarn eller med en mixerstav.
Blanda 90 gram kryddsocker med resten av ingredienserna i en bunke. (Resten av sockret kan sparas för framtida bak.)
Hacka chokladen och tillsätt. Blanda snabbt till en smidig deg.
Dela degen i två bitar och rulla till rullar, cirka 3-4 centimeter i diameter.
Skiva upp kakorna och grädda i ugnen i 180 graders värme cirka 6-8 minuter.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut