Kex med burratadipp och brynt smör

Kex med burratadipp och brynt smör

7 ingredienser

15 min

Årets godaste dipp till dina kex - perfekt att servera som ett tilltugg till valborg, studenten eller andra härliga sommartillställningar. Burrata med brynt smör och spröda kex är en vinnande kombo helt enkelt!

Göteborgs Utvalda surdeg
Göteborgs Utvalda Surdegskex

Göteborgs Utvalda surdeg

Ett krispigt kex med perfekt balans mellan mild surdegssmak och sälta från havssalt.

Läs mer

Ingredienser

  • 1 förp Göteborgs Utvalda Surdeg
  • 2 förp burrata
  • 50 g smör
  • 1 citron, skalet av
  • 20 g pinjenötter
  • chiliflakes
  • basilika

Gör så här

  1. Bryn smöret under vispning i en kastrull tills det doftar nötigt. Ställ åt sidan.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme.
  3. Lägg burrata på ett serveringsfat och öppna upp dom med en kniv. Toppa burratan med citronzest, pinjenötter, chiliflakes, brynt smör och färsk basilika.
  4. Bre på dippen på dina kex och njut!
TIPS!
Fler tips på snittar och tilltugg
Göteborgs Utvalda Lyxiga skagensnittar med löjrom

Fler tips på snittar och tilltugg

Här hittar du fler inspirerande tips och recept från Göteborgs Utvalda

Läs mer