Köttbullar med Italienska smaker och lyxiga tillbehör som concassé och rostad aubergine. Den här rätten tar dig direkt till värmen och glädjen i södra Italien!
Stek portobello,rödlök, persilja och vitlök i lite olja. Salta och peppra och ställ åt sidan att svalna.
Blanda fläskfärsen med tomatpuré, sardellkräm, salt och peppar. Tillsätt svamp, lök, och persilja. Knäck ner äggen och blanda.
Du kan steka en liten köttbulle för att smaka av färsen. Ställ åt sidan och låt färsen vila medan du gör de övriga momenten.
Aubergine
Hyvla aubergine tunt på längden, lägg ut på en plåt och strö lite vanligt salt över.
Värm upp olivolja, lägg i löken, vitlöken och hälften av salviabladen, bryn utan att ta det tar färg.
Tillsätt rödvinsvinäger, vatten och socker, låt puttra på svag värme tills löken är mjuk.
Värm upp matolja i en stor stekpanna. Rosta aubergine skivorna tills det uppnått en fin färg på varje sida och varva de i en form med lagen av rödlök och salvia.
Tomatconcassé
Fräs tomathacket med schalottenlöken i lite olja och smör. Salta, peppra och balansera eventuellt med en nypa socker. Låt puttra 5-6 minuter på medelvärme
Servering
Värm upp olja och smör i en stekpanna. Rulla små bollar och stek de gyllenbruna i oljan och smöret, vänd de så de blir brynta runt om.