Värmande jordärtskockssoppa med prästost och vitt vin. Serveras med citronmasserad broccoli och frasiga surdegskrutonger. Enkel soppa som smakar lyxigt.
Skär ner jordärtskocka, lök och vitlök i mindre bitar. Fräs i smör med timjan. Slå på vitt vin, buljong och grädde. Koka tills jordärtskockan är mjuk. Mixa soppan slät med prästost. Smaka av med citron och salt.
Broccoli
Ansa broccolin och dela buketterna i mindre bitar. Blanda med citronskal, olivolja och salt. Massera ordentligt. Skiva roten tunt på mandolin. Lägg i kallt vatten.
Krutonger
Bryt brödet i grova bitar. Rosta i stekpanna med oljan tills dom är gyllenbruna. Låt rinna av på
hushållspapper. Salta innan servering.
Servering
Servera den varma soppan tillsammans med masserad broccoli, krutonger, dill och riven ost.