14 ingredienser
ca 30 m
Rigatoni med kronärtskocka, purjo och spenat i krämig gräddsås toppad med knapriga valnötter.
Krämig pasta är sjukt uppskattat. Jag brukar alltid köra med matlagningsgrädde, just för att den är lite tunnare men det är en smaksak. Kronärtskockan ger den här rätten en trevlig syrlighet som balanseras upp av grädden. I Italien är det viktigt att rätt typ av pasta går till rätt typ av sås, det tycker inte jag spelar någon roll. Hittar du en pastasort du gillar, kör på den! Jag tycker inte att det behövs parmesan till det här, jag pressar bara lite citron över. Den här pastarätten är perfekt till ett glas rött vin faktiskt!
Tips! För glutenfri: Byt till bönpasta eller annan glutenfri pasta. Laktosfritt: Byt ut smöret mot god olivolja eller laktosfritt smör, grädden till laktosfri.
Dryckestips
Barbera d'Alba Nr 23071, Superiore, 2013
Italien, Piemonte, Barbera d'Alba
Langhe Nebbiolo Nr 95070, La Spinetta, 2013
Italien, Piemonte, Langhe