Kyckling cordon bleu med spenat- och vitlöksmos

koket.se
Kyckling cordon bleu med spenat- och vitlöksmos
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Kyckling cordon bleu med spenat- och vitlöksmos

17 ingredienser

45 m

Panerad kyckling med smält ost och rökt skinka. Serveras med fluffigt potatismos smaksatt med vitlök och spenat.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2,5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 65 g färsk spenat
  • salt
  • peppar
  • 600 g kycklingfiléer, tunnskivade
  • 100 g rökt skinka
  • 200 g vällagrad ost
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl pankoströbröd
  • neutral olja, att steka i

Till servering

  • 250 g sockerärtor
  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Börja med potatisen. Skala, skär i mindre bitar och koka i 15 minuter. Häll av allt vatten, låt ånga av och häll mjölk i botten på kastrullen. Låt mjölken bli varm.
  2. Krossa potatisen med en stilla elvisp och vispa sedan ihop potatis och mjölk till det är fluffigt. Ha gärna locket på så skvätter det inte. Rör till sist ner smör, riven vitlök och spenat. Rör om väl och smaka av med salt och vitpeppar
  3. Medan potatisen kokar, banka ut kycklingfiléerna så de blir så tunna som möjligt. Bred på dijonsenap på varje skiva, fyll sedan med skinka och ost. Vik dubbla.
  4. På varsin tallrik lägg vetemjöl, ägg som vispas upp lite lätt samt ströbröd. Vänd den fyllda kycklingen först i mjöl, sen ägg och till sist ströbröd.
  5. Stek den panerade kycklingen i olja till gyllene på båda sidor. Låt rinna av väl på trippel hushållspapper.
  6. Förväll sockerärtor i 1 minut och servera tillsammans med din frasiga kyckling cordon bleu och vitlöksdoftande spenatpotatismos. En citronklyfta till är gott!