Börja med potatisen. Skala, skär i mindre bitar och koka i 15 minuter. Häll av allt vatten, låt ånga av och häll mjölk i botten på kastrullen. Låt mjölken bli varm.
Krossa potatisen med en stilla elvisp och vispa sedan ihop potatis och mjölk till det är fluffigt. Ha gärna locket på så skvätter det inte. Rör till sist ner smör, riven vitlök och spenat. Rör om väl och smaka av med salt och vitpeppar
Medan potatisen kokar, banka ut kycklingfiléerna så de blir så tunna som möjligt. Bred på dijonsenap på varje skiva, fyll sedan med skinka och ost. Vik dubbla.
På varsin tallrik lägg vetemjöl, ägg som vispas upp lite lätt samt ströbröd. Vänd den fyllda kycklingen först i mjöl, sen ägg och till sist ströbröd.
Stek den panerade kycklingen i olja till gyllene på båda sidor. Låt rinna av väl på trippel hushållspapper.
Förväll sockerärtor i 1 minut och servera tillsammans med din frasiga kyckling cordon bleu och vitlöksdoftande spenatpotatismos. En citronklyfta till är gott!