Kyckling med marockansk chermoula

koket.se
Kyckling med marockansk chermoula
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Kyckling med marockansk chermoula

20 ingredienser

30 m

Kycklingfiléer i kryddig marinad som ugnsrostas tillsammans med tomater på kvist samt skivad zucchini. Enkel och hälsosam vardagsmat!

Tips! Lägg kycklingen i marinaden kvällen innan eller på morgonen, så får den mycket smak och du får maten ännu snabbare på middagsbordet.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4-6 kycklingbröstfiléer
  • 1 zucchini, skivad, medelstor
  • ca 500 g små tomater (gärna på kvist)
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • färsk oregano

Chermoula

  • 2 msk paprikapulver (milt)
  • 2 msk malen spiskummin
  • 1 msk flingsalt
  • 0,5 g saffran
  • 1 krm muskot
  • svartpeppar (några varv med färskmald)
  • 4 klyftor vitlök, finrivna
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka persilja
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 citron, rivet citronskal från (ekologisk)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Blanda alla kryddorna till chermoulan i en bunke och tillsätt finhackad chili, fint riven vitlök, vinäger, olivolja, citronskal och finhackad koriander och persilja.
  3. Marinera kycklingbrösten och lägg dem på en ugnsplåt.
  4. Skiva zucchinin och lägg den på plåten. Lägg de hela kvisttomaterna på ranka (med kvisten) på plåten. Ringla över lite olivolja och oregano.
  5. Ugnsrosta kycklingen i cirka 20 minuter (beroende på storleken på filéerna).