Kyckling- och baconrullar

Kyckling- och baconrullar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kyckling- och baconrullar

8 ingredienser

Baconlindad kyckling går hem hos hela familjen! Baka gärna små potatisar eller lök samtidigt med kycklingen så har du en smidig ”allt-i-ett-middag” att ställa på bordet.

Ketchupen kan ersättas med sweet chilisås för den som önskar hetare smak. Föräldravarianten av den här rätten är att använda parmaskinka i stället för bacon eller att använda en starkare ost, typ gorgonzola.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 140 g bacon [1 förp]
  • 100 g ost, valfri
  • 4 msk ketchup
  • salt
  • peppar
  • färska örter
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Banka ut kycklingfiléerna under smörpapper. De bör bli ungefär dubbelt så stora. Skär osten i stavar. Lägg en stav med ost i mitten på filén (insidan), krydda med salt och peppar och rulla ihop. Rulla baconskivorna hårt runt kycklingfilén.
  2. Lägg kycklingen med skarven nedåt i en ugnssäker form. Pensla med ketchup, krydda med salt och peppar och stek i ugn i ca 20 minuter.
  3. Strö lite flingsalt och färska örter över före servering.