Skala och skär sötpotatisen i stavar om ca 1,5 x 1,5 cm och skölj dem noga i kallt vatten. Om du har tid så blötlägg dem gärna i kallt vatten i 30-60 min.
Sätt ugnen på 225 grader varmluft och förbered en plåt med bakplåtspapper. Lägg upp baconet så de inte överlappar varandra och skjutsa in i ugnen (som inte ens behöver ha hunnit bli varm än). Ugnsstek baconen tills den är så krispig som du vill ha den, lägg den sedan mellan lite hushållspapper.
Torka av sötpotatispommesen och lägg dem i en bunke, vänd dem i potatismjölet/stärkelsen och ringla över olivoljan. På samma bakplåtspapper där baconet var radar du upp pommesen så de ligger var för sig, då blir de krispigast. Baka mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, vänd dem en gång och baka sedan i ytterligare 5-10 minuter.
Gör din coleslaw. Låt ananasen rinna av. Finhacka salladslöken och persiljan. Strimla kålen fint och krama den mjuk med händerna. Vänd ner den väl avrunna ananasen, finhackad lök, majonnäs, finhackad persilja och srirachasåsen, smaka av med salt och låt stå kallt.
Skär kycklingen på längden så du får två platta breda bitar. Om kycklingfiléerna är tjocka, lägg dem mellan plastfolie och banka ut dem en aning till den storlek du önskar. Salta och peppra ena sidan och stek dem sedan i olivolja i en panna på medelhög värme, salta och peppra andra sidan innan du vänder dem och stek ca 2 minuter på varje sida.
Skär briochen på mitten och stek ytan krispig i samma panna som kycklingen. Montera din hamburgare med en klick coleslaw underst, sedan följt av kyckling, bacon, mer coleslaw och sedan brioche.
Servera burgaren med coleslaw och dina rykande varma sötpotatispommes som du strör lite salt och finhackad persilja över.