Berbere: Blanda ingefära, spiskummin, koriander, svartpeppar, muskot, kardemumma, salt, lök och vitlök i en mixer. Häll i 2 msk vatten och mixa. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och hacka den. Rosta paprika och chili 1 minut i en torr stekpanna. Lägg i en mixer och mixa till en puré. Sätt till kryddpurén och häll i resten av vattnet. Mixa till en slät sås. Häll tillbaka i pannan och koka i 3 minuter. Låt kallna och häll upp i en burk. Häll oljan på ytan. Såsen håller i kylen i flera månader.
Dela kycklingen i 8-10 bitar. Krydda med salt och citronsaft. Skala och hacka lökarna. Fräs löken i en gryta. Rör i tomatpuré och berbere och späd med vattnet. Lägg i kycklingen och koka med locket på i 30-40 minuter. Red eventuellt såsen med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Skala äggen och lägg ner dem i grytan. Koka ytterligare 5 minuter.