Det här är den perfekta soppan för välgörande känsla i magen. Jag tycker att den är lika trevlig en sommardag som en ruggig höstdag. Den är fräsch, hälsosam och uppfriskande med sina toner av lime och citrongräs. /Leila
Skär ut brösten och låren från kycklingen. Dra bort skinnet och släng det. Lägg filéerna och låren i kylen medan du kokar buljong på kycklingskrovet. Knäck sönder skrovet i bitar.
Skär bort ändarna på citrongräset och banka det. Skär upp resten av grönsakerna till buljongen.
Bryn benen och grönsakerna gyllene i en panna och krydda med salt och svartpeppar. Fyll upp med vattnet. Låt buljongen sjuda i cirka 1 timme, ta bort skummet på ytan för att få en klar buljong.
Sila upp buljongen (släng skrovet), ställ tillbaka den på spisen och låt koka upp igen. Strimla kycklingköttet tunt och lägg ner det i buljongen, stäng av plattan och låt kycklingen bli färdig på eftervärmen.
Koka risnudlarna i saltat vatten enligt instruktionen på förpackningen.
Servera kycklingsoppan med risnudlar, tunt skivad salladslök, strimlad paprika, strimlade sugar snaps, finhackad chili, korianderblad och limehalvor. Droppa över ett par droppar sesamolja och soja.