Lammfärs på spett

Lammfärs på spett
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lammfärs på spett

10 ingredienser

Läckra små spett med aprikoskryddad lammfärs som man grillar på utegrillen eller steker i ugnen. I hemlandet Sydafrika använder man antingen lammfärs eller lammkött i bitar som man marinerar tillsammans med aprikoserna. Ris är gott till, eller servera med pitabröd och sallad.

Ingredienser

portioner
  • 400 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 6 torkade aprikoser
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 tsk citron, pressad
  • 0,5 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk strösocker
  • neutral olja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Skala och finhacka löken och finhacka aprikoserna. Blanda färsen med löken, aprikoserna, saltet, pepparn, citronsaften, koriandern, gurkmejan och sockret. Rör till en smidig färs.
  2. Forma färsen till avlånga bullar och stick ett spett igenom på längden. Smörj en långpanna med olja och lägg i lammspetten.
  3. Sätt in lammspetten i övre delen av ugnen och vänd dem flera gånger under stekningen tills de är gyllenbruna runt om, 5-10 minuter. Eller grilla lammspetten 5-10 minuter över glöd på utegrillen.