Saftig sockerkaka, Leilas grundrecept

Saftig sockerkaka
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Saftig sockerkaka, Leilas grundrecept

10 ingredienser

40 m

Baka en riktigt saftig sockerkaka med Leilas recept. Lär dig det här receptet och du har grunden till fantastiska tårtbottnar och andra desserter med sockerkaka som botten.

Ingredienser

portioner stycken

Saftig sockerkaka

  • 3 ägg (ekologiska)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • smör
  • ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten.
  5. Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
  6. Grädda sockerkakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara kladdig.
  7. Låt din sockerkaka svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.