Pyttipanna är den perfekta rätten att laga om man har rester från en köttmiddag. Lisas variant innehåller även korv och äpple samt serveras med en mustig löksås.
Se Lisa Lemke laga receptet
Ingredienser
600 g potatis, kokt
600 g kokt rotselleri
0,5 purjolök
smör, till stekning
olja, till stekning
400 g fläskkött kokt (eller stekt)
1-2 valfria korvar, gärna lite kryddad
1 äpple
1 kruka färsk bladpersilja
1 dl ättiksgurka, hackad
salt
svartpeppar
4 ägg
inlagda rödbetor, till servering
0,5 gul lök
3 msk tomatpuré
2 msk honung
2 msk äppelcidervinäger
ev vatten
Gör så här
Tärna kokt potatis och rotselleri. Strimla purjolöken. Tärna äpplet samt köttet och korven.
Fräs purjolöken mjuk i en stekpanna med smör och olja. Tillsätt potatis och rotselleri och stekt tills rotfrukterna börjar få fin färg. Tillsätt kött, korv och äpple och fortsätt steka med ett par minuter tills även detta börjar få färg.
Rör ner hackad ättiksgurka och hackad persilja och smaka av med salt och svartpeppar.
Hacka den gula löken fint. Fräs den mjuk i olja och slå sedan på tomatpuré och låt fräsa med en kort stund.
Tillsätt honung, äpplecidervinäder och eventuellt lite vatten och låt hastigt koka samman. Mixa såsen slät och servera till pyttipannan tillsammans med stekt ägg och rödbetor.