Lövbiff med pak choy, broccoli och rostade pinjenötter

Lövbiff med pak choy, broccoli och rostade pinjenötter
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Lövbiff med pak choy, broccoli och rostade pinjenötter

15 ingredienser

30 m

Det här är en av våra favoriträtter hemma på middagsbordet. Otroligt snabb, enkel och fräsch vardagsrätt som är uppskattad av både stora och små. Även trevlig att bjuda på om man vill ha ett uppslag på snabb och riktigt god bjudmat för färre än fyra personer. Tänk på att jobba snabbt så att inte lövbiffen och grönsakerna hinner svalna. /Leila

Receptet innehåller mindre än 500 kcal/portion.

Ingredienser

portioner
  • 6-8 skivor lövbiff
  • 1 dl pinjenötter
  • salt
  • svartpeppar, från kvarn
  • smör, till stekning

Varm pak choy- och broccolisallad

  • 4 pak choi
  • 2 broccoli
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk matolja

dressing

  • 0,5 tsk färsk ingefära, finriven
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk risvinäger
  • 6 droppar sesamolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn

Gör så här

  1. Skiva och skölj pak choy och dela broccolin i mindre knippen. Skiva vitlöken tunt.
  2. Blanda samman ingredienserna till dressingen.
  3. Krydda lövbiffen med flingsalt och svartpeppar på bägge sidor.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr och het kastrull med en nypa salt.
  5. Hetta upp en wok samt en stor stekpanna på spisen. Fräs vitlöken i olja i woken tills den fått färg. Tillsätt broccolin och woka i en minut. Tillsätt 2 msk vatten och låt vätskan ånga bort. Tillsätt pak choy och häll genast över dressingen. Rör om och woka i cirka en minut och stäng av spisen.
  6. Stek lövbiffen i 30 sekunder på varje sida i den heta stekpannan med smör. Servera salladen med rostade pinjenötter.

Näringinnehåll per portion:

Kcal: 422
Protein: 39 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 20 g