Marmeladkonfekt

Marmeladkonfekt
Foto: Björn Terring
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Marmeladkonfekt

5 ingredienser

3h 15 min

Marmeladkonfekt är vackert godis, kanske mer omtyckt av de vuxna än av barnen. Viktigt är att rulla dem i socker samma dag som de ska ätas!

På bilden skymtar du Dadelklubbor

Ingredienser

  • 2 dl hallonsaft (outspädd)
  • 2 dl vatten
  • 180 ml pektin (fruktpektin)
  • 5 dl strösocker

Till garnering:

  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Koka upp saft och vatten. Blanda pektinet med lite av sockret och rör ner i kastrullen. Koka i någon minut under omrörning.
  2. Tillsätt resten av sockret och koka tills det har löst sig. Skumma
  3. Häll upp massan i en form med höga kanter, 15x25 cm. Låt stå att stelna i några timmar.
  4. Stjälp upp massan försiktigt och skär i bitar. Rulla dem i strösocker.