Cheesecake med pepparkaka

Cheesecake med pepparkaka
Foto: Björn Terring
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Cheesecake med pepparkaka

8 ingredienser

Cheesecake med pepparkaka, en underbart god cheesecake med choklad och pepparkaksbotten. Recept från kokboken Monikas jul.

Cheesecake är alltid gott och med en hjärtformad botten av pepparkakor kan det knappast inte bli en mer passande kaka för julen. /Monika Ahlberg

Ingredienser

Pepparkaksbotten

  • 35 pepparkakor [ca 150 g]
  • 75 g smör

Cheesecakefyllning

  • 250 g vit bakchoklad
  • 2 förp färskost [400 g]
  • 1 dl kvarg
  • 1 dl strösocker
  • 75 g mörk choklad

Till garnering

  • lingon

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och mixa det med pepparkakor i en mixer.
  3. Tryck ut pepparkakssmeten i en form med avtagbar kant, gärna en hjärtformad.
  4. Grädda pepparkaksbottnen i ca 8-10 minuter.

Fyllning

  1. Smält vit choklad i ett vattenbad.
  2. Grovhacka mörk choklad.
  3. Blanda ihop philadelphiaost, kesella och strösocker.
  4. Tillsätt den smälta vita chokladen långsamt under ständig omrörning.
  5. Blanda ner den hackade mörka chokladen.
  6. Fyll upp formen och ställ din cheesecake svalt fram till servering. Du kan också frysa och ta ut den 1 timme före servering.

Vid servering

  1. Garnera med lingon runt kanten och servera din goda pepparkakscheesecake.