Polsk barszcz

Polsk barszcz
Foto: TV4

Polsk barszcz

Av: Natalie - Borås

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 min

Polsk barszcz är en polsk rödbetssoppa som serveras med en kvist timjan och smördegssurra.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 6 rödbetor
  • 2 morötter
  • 2 lökar
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 buljongtärningar
  • 1,5 l vatten
  • 1,25 dl grädde
  • svartpeppar
  • salt
  • 1,5 tsk strösocker
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och lökarna.
  2. Riv rotfrukterna och tärna löken.
  3. Bryn i het olja.
  4. Tillsätt mjöl, buljongtärningarna, vatten, socker samt kryddorna.
  5. Låt koka i ca en timme.
  6. Mot slutet av kokningen tillsätter du grädden och ättikan.
  7. Soppan kan serveras med en kvist färsk timjan och en smördegssnurra.
  8. Dela smördegen i 4-6 ca tre cm breda strimlor.
  9. Krydda med en valfri krydda eller ost, till exempel västerbottenost eller vitlökskrydda.
  10. Snurra sedan ihop smördegen och lägg de på en ugnsform med bakplåtspapper, grädda dem i ugnen på 225 grader. De är klara när de fått en vacker brun färg.