Nutty snickers bars

koket.se
Nutty snickers bars
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Nutty snickers bars

11 ingredienser

En nyttigare variant av godis. Leilas nutty snickers bars görs på cashewnötter, jordnötter, dadlar och mörk choklad. Försvinnande goda som dessert eller till eftermiddagsfikat.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner bitar

Nötbottnar

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl jordnötssmör (gärna ekologisk, utan socker)
  • 2 msk agavesirap
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 0,5 krm flingsalt

Fyllning

  • 16 dadlar, urkärnade
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 0,5 krm flingsalt
  • 1,5 dl rostade och salta jordnötter

Täcke

  • 200 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)

Gör så här

  1. Mixa cashewnötter med vaniljpulver och flingsalt i en matberedare, blanda med jordnötssmör och agave.
  2. Forma små bitar av nötblandningen på en bricka eller plåt med bakplåtspapper.
  3. Mixa dadlarna i matberedaren tillsammans med kokosolja, vaniljpulver och flingsalt till en massa (det får gärna vara lite bitar i). Tillsätt jordnötter och mixa hastigt en gång (så att det fortfarande är hela och grova bitar av jordnötter i massan).
  4. Fördela ut dadelmassan över nötbottnarna och ställ in i kylen tills det stelnat lite.
  5. Smält chokladen i en skål över ett vattenbad och doppa bitarna i chokladen. Låt stelna i kylen.