140 g nakenhavreflingor (Får man inte tag i det går det också bra med ekologiskt havregryn)
0,5 krm havssalt (använder fleur de sel)
1 dl kaffe, nybryggt
200 g mörk choklad (med 50-60 % kakaohalt)
1 vaniljstång
Chokladskikt
75 g mörk choklad
10 g matolja
Gör så här
Häll varmt kaffe över socker och salt, rör lite.
Smält choklad tillsammans med smör över ett vattenbad till ungefär 40 grader tillsammans med kärnorna från vaniljstången. Skalet sparar jag för en vaniljsås eller kräm.
Häll det söta kaffet över din choklad/smörblandning i 3 omgångar.
Blanda i nakenhavreflingorna, plasta och stoppa smeten in i kylen någon timme.
Chokladskikt
Smält chokladen tillsammans med oljan över ett vattenbad och låt den svalna lite (cirka 35 grader).
Rulla dina bollar i choklad och sen i kokos eller något annat gott.