Delikata chokladbollar

Delikata chokladbollar
Foto: Sebastien Boudet
Sébastien Boudet
Sébastien Boudet

Delikata chokladbollar

9 ingredienser

Goda äkta chokladbollar på mörk choklad!

Ingredienser

  • 110 g osaltat smör
  • 110 g strösocker (eller cassonade)
  • 140 g nakenhavreflingor (Får man inte tag i det går det också bra med ekologiskt havregryn)
  • 0,5 krm havssalt (använder fleur de sel)
  • 1 dl kaffe, nybryggt
  • 200 g mörk choklad (med 50-60 % kakaohalt)
  • 1 vaniljstång

Chokladskikt

  • 75 g mörk choklad
  • 10 g matolja

Gör så här

  1. Häll varmt kaffe över socker och salt, rör lite.
  2. Smält choklad tillsammans med smör över ett vattenbad till ungefär 40 grader tillsammans med kärnorna från vaniljstången. Skalet sparar jag för en vaniljsås eller kräm.
  3. Häll det söta kaffet över din choklad/smörblandning i 3 omgångar.
  4. Blanda i nakenhavreflingorna, plasta och stoppa smeten in i kylen någon timme.

Chokladskikt

  1. Smält chokladen tillsammans med oljan över ett vattenbad och låt den svalna lite (cirka 35 grader).
  2. Rulla dina bollar i choklad och sen i kokos eller något annat gott.