Päronpaj

Päronpaj
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Päronpaj

Av: Köket.se

Från: Köket

11 ingredienser

Den här läckra päronpajen smakar lika gott som dessert eller till kaffe eller te.

Ingredienser

portioner
  • 5-6 päron
  • 2 msk citron, pressad

Botten:

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver

Fyllning

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala päronen, dela dem och ta bort kärnhuset. Pensla päronhalvorna med pressad citronsaft så mörknar de inte.
  2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner. Tryck ner degen i en pajform. Lägg i päronen.
  3. Smält smör och socker och blanda i vetemjöl och vaniljsocker. Toppa kakan med blandningen. Grädda i 25-30 minuter.