Pasta med mangold, parmesan och valnötter

koket.se
Pasta med mangold, parmesan och valnötter
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Pasta med mangold, parmesan och valnötter

12 ingredienser

15 m

Smörig pasta med mangold, vitlök, valnötter och parmesan. Försvinnande god vardagsrätt som du svänger ihop på 15 minuter. Tips! Har du inte mangold hemma går det bra med precis vilken grön grönsak som helst.

Det här min favoritpasta alla kategorier

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g spaghetti
  • 4 klyftor vitlök
  • 50 g smör
  • 100 g mangold
  • salt
  • peppar
  • 65 g spenat
  • 0,25 kruka gräslök
  • 1 dl valnötter
  • 50 g parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Häll av pastan och spara ca 1 dl av kokvattnet.
  2. Skiva vitlöken tunt och hacka mangold grovt. Hacka gräslök och grovhacka valnötterna. Riv parmesanen.
  3. Sätt en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja. Stek vitlök sakta i 3 minuter.
  4. Tillsätt smöret, höj värmen, tillsätt mangold, salt och peppar. Stek i 1 minut.
  5. Tillsätt spenaten och stek ytterligare 1 minut.
  6. Tillsätt spagettin i stekpannan samt pastavattnet, låt det koka ihop i 2-3 minuter.
  7. Ta stekpannan från värmen, tillsätt hälften av parmesanen och blanda runt.
  8. Servera med gräslök, nötterna och resten av parmesanosten på toppen och med citron på sidan.