Penne med oxfilé och grädde

Penne med oxfilé och grädde
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Penne med oxfilé och grädde

10 ingredienser

30 min

Detta är lyx. Rätten har en väldig tyngd och passar bäst en kulen kväll med rubinrött vin i glaset och en sprakande brasa. Kanske efter en lång promenad.

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta penne
  • 300 g oxfilé
  • 3 msk smör
  • 4 dl grädde
  • 3 dl oxbuljong, kraftig
  • 0,5 dl cognac
  • 1 kvist färsk timjan
  • 1 gul lök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag.
  2. Skala och finhacka löken och repa bladen av timjankvisten. Fräs lök och timjan i 1 msk smör. Häll över buljong, konjak och grädde och låt småkoka i 10 minuter.
  3. Tärna oxfilén och stek hastigt i 2 msk smör i en stekpanna. Sila såsen fri från lök och kryddor och blanda i den stekta oxfilén, smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan.