Penne med tomat, skogschampinjoner, broccoli och parmesan

Markus Aujalay 2020

Penne med tomat, skogschampinjoner, broccoli och parmesan

12 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 500 g pasta penne
  • 2 broccoli
  • 150 g skogschampinjoner
  • 6 tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 1 ask rucolasallad
  • 1 bit parmesanost
  • 30 g smör
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Ansa och skär ner
  2. Champinjonerna, löken och broccolin. Gör en marinad av olivoljan och
  3. Balsamvinägern. Skär ner tomaterna i bitar och lägg ner bitarna i marinaden.
  4. Låt gärna stå och dra en stund.
  5. Slå av pastavattnet med hjälp av ett durkslag och bryn champinjonerna, broccolin och löken i
  6. Pastakastrullen medan pastavattnet rinner av. Blanda
  7. Ihop svamp, broccoli, lök och de marinerade tomaterna med pastan. Blanda ner
  8. Ruccolan och riv parmesanost över. Smaka av med salt och peppar.