600 g oxytterlår, tunt skivat (8 skivor) (eller innanlår)
1 morot
1 gul lök
2 msk dijonsenap
100 g bacon
50 g cornichons
1 l oxbuljong, utspädd
2 msk tomatpuré
salt
peppar
Gräddsås
buljongen, från rulladerna
3 dl vispgrädde
1 msk svartvinbärsgelé
vitpeppar, nymalen
Gör så här
Skala moroten och löken. Skär moroten i stavar och skiva löken.
Lägg köttskivorna på bänken. Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå. Lägg lök, morotsstavar och cornichoner längst ner på köttskivan. Salta, peppra och rulla ihop.
Trä rulladerna på ett stort grillspett och bryn spettet i en stekpanna. Lägg ner dem i en kastrull och häll på buljongen och tomatpuré. Bräsera köttet i cirka 45 minuter eller tills det släpper från spettet. Lyft upp rulladerna och lägg dem åt sidan.
Koka ner buljongen tills 1/3 återstår. Tillsätt grädden. Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar. Vill du ha tjockare sås, red av med lite redningsmjöl Servera med gelé, sockerärtor och pressad potatis.