Per Morbergs pyttipanna

Per Morbergs pyttipanna
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs pyttipanna

Av: Per Morberg

Från: Morberg

12 ingredienser

Pyttipanna är bra krog- och bakfyllemat och utmärkt när man vill städa ur kylskåpet. Recept behövs egentligen inte, det är tillgången som avgör vilka ingredienser det blir. En bit rökt korv eller fläsk gör det hela extra gott. Servera pyttipannan med inlagda rödbetor och stekt ägg ”sunny side up”. Man kan också gräddstuva pytten och lägga en äggula på toppen.

Ingredienser

portioner
  • 800 g kokt potatis [8-10 st]
  • 2 gula lökar
  • 150 g rökt fläsk
  • 150 g skinka
  • 150 g korv
  • 3-4 msk smör, till stekning
  • salt
  • peppar, nymalen
  • 3 dl vispgrädde, till stuvning
  • 1 krm mejram, till stuvning

Servering:

  • 4 ägg
  • inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Tärna potatisen, löken, köttet och korven och stek bitarna i smör i en stor stekpanna. Stek i omgångar om du bara har en liten panna. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vill du gräddstuva pytten lägger du över den i en kastrull, tillsätter grädde och låter alltsammans koka upp. Smaka av med salt, peppar och mejram.
  3. Servera med stekt ägg eller äggula samt inlagda rödbetor.