Potatisterrin

Potatisterrin
Gert Klötzke porträtt
Niclas Wahlström porträtt
Gert Klötzke porträtt
Niclas Wahlström porträtt

Potatisterrin

Av: Gert Klötzke, Niclas Wahlström

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

30 m + tid i kyl

Potatisterrin toppad med rom, gräddfil och örter är både vackert och gott att servera som en del av en buffé.

Receptet är hämtat ur boken "Det vilda smörgåsbordet"
Det vilda smörgåsbordet - omslag

Receptet är hämtat ur boken "Det vilda smörgåsbordet"

Läs mer

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 200 g potatis, skalad
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk cidervinägersenap (grov)
  • ca 0,5 tsk salt

Servering

  • 50 g rom (från sik eller hornsimpa)
  • gräddfil
  • blandade örter (plockade småblad)

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Koka potatisen.
  3. Värm crème fraichen.
  4. Ta upp gelatinbladen från vattnet och smält ner dem i crème fraichen.
  5. Krossa potatisen grovt och blanda med crème fraichen, senap och salt.
  6. Klä insidan av en liten terrinform, 3 x 15 cm, med plastfolie och häll i potatisblandningen. Täck med plastfolie och lägg på en tyngd. Ställ terrinen i kylen i minst 6 timmar.

Servering

  1. Skär potatisterrinen i bitar och garnera med rom, gräddfil och örtblad.