Sabayonne

Sabayonne ny
Foto: Mira Wickman
Sofa Wood profilbild
Sofa Wood profilbild

Sabayonne

5 ingredienser

20 m

"Sabayonne är en lite bortglömd, men gudomligt god dessert som passar till nästan vilka bär eller vilken frukt som helst beroende på vad som är i säsong. Under tiden i Australien var det den trendigaste desserten på alla middagar och hos oss har den fått hänga kvar än idag. Under vinterhalvåret är det exempelvis gott med kanelstekta äpplen till. Vill man inte använda marsalavin eller likör går det bra att ersätta med koncentrerad flädersaft.” /Sofia Wood

Ingredienser

portioner
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker (knappt)
  • 1 msk ljust muscovadosocker (rågad)
  • 4 msk marsalavin (eller valfri likör)
  • 1 l blandade bär (t.ex. björnbär och jordgubbar)

Gör så här

  1. Vispa samman äggulor, strösocker och muscovadosocker till en fluffig smet över ett vattenbad.
  2. Tillsätt marsalavin i en tunn stråle under vispning tills du fått en tjock kräm.
  3. Skeda sabayonnen över bären och servera genast.