En sallad ger krispigt tuggmotstånd och massor av fibrer och vitaminer. Den är också en färgklick på buffébordet. Förbered allt utom avokadon, som läggs på i sista stund.
Häll bönorna i ett durkslag och spola av dem med kallt vatten. Skölj sallaten och riv den i mindre bitar. Bred ut den på ett fat. Skölj och strimla paprikan. Skala och hacka eller strimla löken tunt. Lägg paprika, majskorn och lök ovanpå sallatsbladen. Lägg på några svarta oliver samt lite koriander. Täck fatet med plastfolie och förvara kallt till servering.
Pressa saften ur limen, riv gärna ner lite skal och blanda med olja, chilipeppar, pressad vitlök, salt och finhackad koriander. Förvara dressingen kallt till servering.
Precis före servering: Häll över dressingen. Gröp ur avokadon med en sked och fördela ovanpå.
Ät salladen med bröd, gärna tunna vetetortillas eller indiska chapatibröd.