Smörstekt Vänergös med potatis och kantarellsås. Ljuvliga smaker!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Koka ur vätskan ur svampen. Hacka löken och fräs i smöret tillsammans med svampen i 5-10 minuter. Slå över vinet och vispgrädden, sjud såsen sakta i 10 -15 minuter. Smaka av med salt, peppar, några droppar citronsaft, grönsaks- och fiskfond och seafood & fish.
Skala potatisen och koka tillsammans med salt, dill och smör.
Skär gösfilén i portionsbitar. Krydda med salt, peppar, cayenne och kryddmix. Tillsätt en matsked smör per gösfilé i stekpannan och stek ett par minuter på varje sida. Krydda ev lite mer.
Servera gösen med nykokt potatis, sås, citronklyfta och ett knippe dill.