Pannacotta a la Rabih

Pannacotta a la Rabih
Foto: TV4
Tea Stjärne
Tea Stjärne

Pannacotta a la Rabih

10 ingredienser

4h 30 min

Rabihs överraskning blev en yoghurtpannacotta med hallon och björnbär.

Här hittar du receptet på Vego Lasse

Ingredienser

portioner

Pannacotta a la Rabih

  • 3 dl matyoghurt
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl björnbär och hallon
  • 2 msk honung, flytande

Till garnering

  • vaniljsocker
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Pannacotta a la Rabih

  1. Blanda grädde, socker, kanel och vaniljsocker i en kastrull.
  2. Koka upp och låt koka i en minut.
  3. Ta av kastrullen från plattan och låt dra i 15 minuter.
  4. Ta ur kanelstängerna.
  5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  6. Krama ur gelatinbladen och blanda med 1 dl av grädden.
  7. Blanda i yoghurten och häll upp det i små glas.
  8. Låt stå i kyl i ca 4 timmar.
  9. Blanda bären med honungen och lägg över pannacottan.
  10. Strö över lite vaniljsocker och garnera med en kvist citronmeliss.