Teas lättlagade paella

Teas lättlagade paella
Foto: TV4
Tea Stjärne
Tea Stjärne

Teas lättlagade paella

14 ingredienser

En paella med kyckling och skaldjur.

Här hittar du efterrätten Teas fina

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 msk olja (eller smör/margarin (gärna olivolja)
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 4 port ris, vatten och salt doseras efter anvisningarna på risförpackningen
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 förp saffran [0.5 g]
  • 2-3 kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • 2 frysta ärtor
  • 100 g skalade räkor, rensade
  • 1 förp musslor
  • 1 dl oliver, valfri färg
  • 0,5 tsk chilipulver

Gör så här

  1. Hacka en liten gul eller röd lök fint.
  2. Hetta upp olja/matfett i kastrullen och bryn lök och ris så det får lite färg.
  3. Häll på vattnet och tillsätt salt.
  4. Rör om och låt riset stå och koka under lock enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Skär kycklingfiléerna i lagom stora bitar.
  6. Fräs kycklingen.
  7. När riset kokat klart tillsätt pressad vitlök, svartpepparn, chili och saffran.
  8. Rör om ordentligt så att riset får den fina gula färgen av saffran och kryddorna fördelas jämt i riset.
  9. Rensa, skölj och strimla paprikan.
  10. Blanda ner kycklingen, paprika, räkor, ärtor och oliver i riset.
  11. Låt det hela bli genomvarmt.