Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor stekpanna tills den mjuknat utan att ta färg. Tillsätt paprika och fortsätta steka 2-3 minuter på medelhög värme.
Tillsätt balsamvinäger och socker, koka i 2-3 minuter, eller tills balsamicon blir något
tjockare.
Häll kycklingbuljong eller vin i pannan. Häll i körsbärstomaterna. Krydda med salt och peppar. Koka upp, minska sedan värmen och låt sjuda utan lock i 15 minuter under omrörning.
Värm ugnen till 200 grader.
Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar, stek den så köttet får yta tillsammans med basilika och rosmarin.
Lägg i en stor ugnsform med höga sidor. Häll över såsen, täck med folie och grädda i 55-60 minuter, ta sedan ut från ugnen. Tag försiktigt bort folien (se upp för ångan!). Låt vila i 10 minuter.
Ta kokt potatis, dela i mindre bitar och lägg i ugnsform.
Blanda saffran med 1-2 msk olivolja, häll sedan oljan över potatisen, salta och peppra. Se till att alla potatisar är täckta av olja och kryddor. Rosta i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.
Servera köttet med tomatsåsen och rostad saffranspotatis.