Hacka lök och vitlök grovt. Strimla morötterna grovt.
Hetta upp en stor kastrull med olja och fräs den finhackade löken, morot, ingefära och kryddor i någon minut. Slå på buljong och fisksås, lägg i kycklingen och låt koka upp. Låt sjuda på svag värme i ca 40 minuter.
Smaka av buljongen när den kokat samman, tillsätt eventuellt lite salt. Ta upp kycklingen och plocka av köttet från benen och lägg tillbaka köttet i soppan.
Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet.
Strimla salladslöken grovt. Grovhacka mynta, basilika och koriander och finhacka chilin. Lägg isbergssallad och nudlar i botten av soppskålen.
Toppa upp med soppa och kyckling nerplockad i mindre bitar. Toppa sedan med örter, salladslök, groddar och rostad lök (eller friterad vitlök) samt chili, för dem som vill ha det hett. Låt alla själva ta för sig av fisksås och chilisås.