Strömming med kapris och senapssås

Strömming med kapris och senapssås
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Strömming med kapris och senapssås

Av: Anders Malmberg

Från: Nyhetsmorgon

17 ingredienser

25 min

Den panerade strömmingen passar utmärkt tillsammans med den smakrika potatissalladen med kapris.

Ingredienser

portioner

Senapssås

  • 3 msk svensk senap
  • 2 msk vinäger
  • 5 droppar HP-sås
  • 5 droppar worcestersås
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • peppar
  • 1 dl matolja

Potatissallad

  • 10 potatisar, kokta, kalla
  • 2 rödlökar
  • 0,5 gurka
  • 1 msk kapris
  • 1 knippe dill
  • 1 msk färsk pepparrot, riven

Stekt strömming

  • 8 strömmingsflundror
  • grovt rågmjöl till panering
  • smör, till stekning

Gör så här

Senapssås

  1. Blanda senapen, vinägern, HP-såsen, worcestershiresåsen, sockret och kryddorna i en skål.
  2. Se till att sockret har smält och tillsätt sedan oljan sakta under omrörning.

Potatissallad

  1. Skala och finhacka rödlöken och tärna gurkan fint och lägg i en skål tillsammans med skivad potatis.
  2. Riv pepparroten och hacka dillen och tillsätt tillsammans med kaprisen. Smaka av med salt och peppar.

Stekt strömming

  1. Måtta upp rågmjölet i en djup tallrik och panera strömmingarna på båda sidorna.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör eller margarin och stek strömmingarna.
  3. Lägg upp dem och servera med senapssåsen och potatissalladen.