Brownies med after eight

Brownies med after eigth
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Brownies med after eight

10 ingredienser

45 min

Brownies gräddade i muffinsformar med tydlig chokladsmak och ett härligt inslag av mint.

Ingredienser

portioner stycken
  • 250 g mörk choklad 70 %
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl rörsocker
  • 3 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 12 after eight

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen i ett vattenbad eller mikrovågsugn.
  3. Vispa rumsvarmt smör och rörsocker vitt och fluffigt med elvisp eller i en hushållsassistent.
  4. Tillsätt ett ägg i taget och avsluta med äggulan. Tillsätt den smälta chokladen i smeten och blanda slätt.
  5. Blanda mjöl, salt, bakpulver och kakao i en separat bunke.
  6. Vänd ner mjölbladningen med en slickepott i äggvispet.
  7. Skeda upp smeten i stabila muffinsformar. Toppa varje form med en platta after eight. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.